google-site-verification=J9ktQVy01mE6mSuI4jTYsydblSXIJTnml8WrhCbt_tY
Valitse sivu

Tilat ja tarpeet muuttuvat, joten myös toimiston kalusteilta toivotaan nykyään pitkäikäisyyttä, muokattavuutta ja monikäyttöisyyttä. Monitoimitiloissa ja hybridityössä kalusteiden tulisi olla helposti siirrettäviä ja muunneltavia. Alla Riemun viisi vinkkiä toimiston monikäyttökalusteisiin, olkaa hyvä!

1. Modulaariset säilytyskalusteet

Muokattavat säilytyskalusteet on loistava ratkaisu toimistolle. Niistä on helposti rakennettavissa erilaisia kokonaisuuksia ja ne toimivat tarvittaessa myös tilanjakajana. Modulaarisuus mahdollistaa muokattavuuden jos käyttötarve muuttuu tai kalusteen sijoittelua toimistolla on tarve vaihtaa. Säilytyskalusteista pystyy rakentamaan myös erilaisia istuinalueita, jolloin säästytään kiintokalusteen rakentamiselta. Erilaisia vaihtoehtoja eri toimittajilta löytyy runsaasti esimerkiksi Grid System ja Muuto Stacked Storage System. Molemmat ovat muotokieleltään selkeitä ja toimivat hyvin moneen tarpeeseen ja tyyliin. Molemmista vaihtoehdoista on saatavilla myös runsaasti erilaisia variaatioita. Tutustu tarkemmin Grid System ja Muuto Stacked Storage System

2. Akustoivat kalusteet

Myös akustiikan parantamiseen on saatavilla kiinnostavia monitoimikalusteita. Akustinen tilanjakaja voi toimia myös säilytyskalusteena, whiteboardina tai siihen voi vaikka kiinnittää screenin. Lisäksi pyörät mahdollistavat, että se on helposti siirreltävissä tilasta toiseen. Seinään kiinnitettävä akustiikkaelementti voi toimia myös naulakkona tai lehtitelineenä. Akustinen tilanjakaja voi myös toimia kivana tunnelmanluojana viherkasveilla “höystettynä”. Vaihtoehtoja markkinoilta löytyy runsaasti – alla esitelty muutama kiva tuote Cascandon Pillow Space Divider ja Wall tuoteperheestä. Robert Bronwasserin suunnitelmat Pillow Space Whiteboard (lue lisää), Pillow Space Planter (lue lisää) ja Pillow Wall (lue lisää) ovat monikäyttöisiä, joista saatavilla omiin tarpeisiin räätälöity kokonaisuus.

3. Monikäyttöpöydät

Erilaiset ryhmätyöpöydät eivät sinänsä ole mikään ihan uusi tuttavuus, mutta toimiva ratkaisu tiloihin, jossa ei esimerkiksi välttämättä ole tilaa erilliselle neukkarinpöydälle. Kun tarvitaan tilaa yksintyöskentelyyn, astetta syvempi pöytä toimii kätevästi myös työpisteenä. Tällöin pöytä voidaan esimerkiksi varustaa sermeillä, joilla saadaan lisättyä yksityisyyttä. Useat mallit voidaan varustaa myös muilla erilaisilla lisävarusteilla kuten sähköpistokkeilla tai valaisimilla. Kun on tarve yhdessä työskentelyyn, pöytä toimii mainiosti myös palaverikäytössä. Alla esitelyjä Narbutaksen Nova Wood ja Muuton Linear System Series-kalusteita on saatavilla useita eri kokoja ja variaatioita. Tutustu tarkemmin Narbutaksen ja Muuton sivuilta. Lämmin suositus myös Kinnarpsin Vagabondille, joka on varustettavissa erilaisilla lisävarusteilla ja on helposti siirrettävissä myös tilasta toiseen.

4. Ryhmätyötilan kalusteet

Perinteiset neuvottelutilat on nykyään moniin tarpeisiin liian virallisia, joten tarvetta on myös rennommille kalusteille ja tiloille. Vielä parempi jos kalusteet on muokattavisssa ja siirreltävissä tarpeen ja tilanteen mukaan. Tästä kiinnostava esimerkki on Benen Frame_S Board tuotekokonaisuus, jossa erilaisista moduuleista on mahdollisuus rakentaa eri kokonaisuuksia tarpeen mukaan. Vain mielikuvitus on rajana, mutta jos et tiedä mistä lähteä liikkeelle, Benen sivuilta löytyy erilaisia mallikokonaisuuksia mistä pääsee mainiosti alkuun. Käy kurkkaamassa täältä.

5. Pienen tilan monikäyttökalusteet

Ikealta ilmestyneessä Råvaror-mallistossa on helposti siirreltäviä ja monikäyttöisiä kalusteita pieniin tiloihin. Tyyliltään selkeälinjaiset kalusteet istuvat monenlaiseen sisustukseen niin kotiin kuin toimistoympäristöön. Esimerkiksi sivupöytä on siirreltävä ja toimii säilytyskalusteena. Mallistosta löytyy myös penkkejä, hyllyjä ja paljon muitakin toimistoympäristössä hyvin toimivia kalusteita. Tutustu tarkemmin: Ikea Råvaror

%d bloggaajaa tykkää tästä: