google-site-verification=J9ktQVy01mE6mSuI4jTYsydblSXIJTnml8WrhCbt_tY

Työympäristöjen suunnittelussa korostuu nykyään erityisesti käyttäjälähtöisyys. Tilojen on oltava joustavia ja mukauduttava helposti muuttuviin tarpeisiin. Erilaisten kohtaamistilojen avulla tuetaan yhteisöllisyyttä sekä luovuutta. Tämä asettaa myös uudenlaisia odotuksia tilojen toiminnallisuuksille. Yksi esimerkki näistä ovat toimistojen tussitaulut, joihin löytyy nykyään paljon uusia visuaalisesti tyylikkäitä ja innovatiivisia ratkaisuja.

Vaihtoehtoja löytyy moniin erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. Käytännöllisyyden lisäksi myös visuaalisuus alkaa olla merkittävä tekijä tälläkin saralla. Kun toiminallisuus yhdistyy kauniiseen designiin tai graafiseen ilmeeseen, toimivat whiteboardit luontevana osana toimiston sisustusta ja yrityksen visuaalista ilmettä. Listasimme markkinoilta löytyvät kiinnostavimmat vaihtoehdot perinteisille fläppitauluille.

1. Isot yhtenäiset whiteboard-seinät

Koko seinäpinta voidaan valjastaa yhtenäiseksi whiteboard-seinäksi. Esimerkiksi maalaamalla tai tapetoimalla saadaan helposti isoa, näyttävää pintaa lattiasta kattoon. Tällaisiin whiteboard-seiniin on mahdollistaa yhdistää magneettipintaa tai valita tapetti, joka mahdollistaa myös pinnan hyödyntämisen heijastuspintana (www.smartersurfaces.fi). Jos halutaan persoonallista otetta tai viestiä pintaan, whiteboard-seinä on myös mahdollista toteuttaa omalla ilmeellä tai esimerkiksi brändivärillä.

2017-07-28 13.22.10_

Kuva: Amiedu

2. Siirrettävät lasiset kirjoitustaulut

Liikuteltaviin malleihin löytyy kiinnostavia ja tyylikkäitä vaihtoehtoja lasisista kirjoitustauluista esimerkiksi Lintexiltä (www.lintex.fi). Integroidun lasikirjoitus- ja magneettipinnan lisäksi taulun rakenteen äänieristetäytteen ansioista taulussa on myös akustoiva ominaisuus. Lasisista kirjoitustauluista löytyy myös kauniita seinään kiinnitettäviä malleja eri väreissä ja koissa.

Lintex

Kuva: Lintex

3. Pöytä- ja ovipintojen hyödyntäminen

Mitä jos tussitauluseinän sijaan muistiinpanot tehtäisiinkin neukkarin pöytään tai toimiston oveen? Pienellä tuunauksella saadaan helposti uudistettua hyötykäyttöön esimerkiksi vanhat neukkarin pöydät. Myös näihin on mahdollista yhdistää omaa ilmettä, jolloin saadaan persoonallinen ja yrityksen näköinen lopputulos.

Smart Surfaces 8th June 2016

Kuva: Smarter Surfaces

4. Digitaaliset valkotaulut

Moderni sähköinen vaihtoehto tussitauluille löytyy digitaalisista valkotauluista, joiden ehdoton etu on monikäyttöisyydessä. Samaa näyttöä voidaan hyödyntää niin videoneuvotteluissa, esitystekniikassa kuin tussitaulunakin. Esimerkiksi Microsoftin Surface Hub (www.microsoft.com) on Windows 10-laite, joka toimii niin valkotauluna kuin Skype-videoneuvotteluissakin. Muistiinpanoja voi tehdä suoraan niin videoon, pp-esitykseen tai vaikkapa excel-taulukkoon. Surface Hub voidaan kiinnittää seinään tai varustaa liikuteltavalla jalustalla. Kiinnostava vaihtoehto on myös yhdistää se tilatehokkaaseen ja liikuteltavaan Smartblock-työtilakuutioon (www.smartblock.fi). Näin saadaan kokonaisvaltainen yhdistelmä helpottamaan työntekijöiden arkea.

Kuva: Microsoft, Smartblock

5. Muihin toiminallisuuksiin yhdistäminen

Yllättävissäkin paikoissa on mahdollista hyödyntää tussitaulupintaa. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat esimerkiksi Naavan viherseinät (www.naava.io), joiden taustapuoli on mahdollista hyödyntää tussitauluna jos Naavaa käytetään toimistolla esimerkiksi tilanjakajana.

SEB whiteboard_

Kuva: Naava 

Lisää ideoita löydät ideataulustamme Pinterestissä, jossa mm. kiinnostava esimerkki miten hyödyntää monitilatoimiston säilytyslokeroita viestipintoina:

%d bloggaajaa tykkää tästä: