google-site-verification=J9ktQVy01mE6mSuI4jTYsydblSXIJTnml8WrhCbt_tY
Valitse sivu

Aika tuunata toimistot kuntoon? Kaipaako toimistosi päivitystä, mutta mahdollisuutta kokonaisvaltaiseen remonttiin ei ole? Jos aika ja budjetti ei anna periksi räjäyttää koko toimistoa atomeiksi, niin ei hätää – kevyempiäkin vaihtoehtoja ja ratkaisuja löytyy. Kokosimme alle muutaman tärpin, joilla toimiston kevyempi tuunaus onnistuu rahaa- ja aikaa säästäen.

1. Toiminnallisuus kuntoon – varmista ensin että layout toimii

Toimiston päivitys kannattaa aina aloittaa layoutista. Jotta työn tekeminen ja arki toimistolla olisi mahdollisimman sujuvaa, edellyttää se ehkä kalusteiden siirtelyä tai tilojen järjestämistä uudelleen. Tilasovituksen avulla toimiston layout voidaan päivittää ja suunnitella helposti ennen kalusteiden fyysistä siirtämistä. Tilasovitusta varten riittää pohjapiirros tilasta sekä listaus kalusteista.

2. Kalusteiden päivittäminen – tuunaa vanhat kalusteet ja hyödynnä kierrätyskalusteita

Aina ei tarvitse ostaa uutta ja kallista. Vanhoja kalusteita voidaan uudistaa ja tuunata esimerkiksi teippaamalla vanhat kulahtaneet pinnat piiloon, jolloin esimerkiksi pöydän pinta voi toimia vaikkapa viestipintana tai brändin esiintuomisessa. Teippauksilla on mahdollisuus toteuttaa myös erilaisia kiinnostavia yksityiskohtia – valkoisesta peruskaapista saadaan persoonallisemman näköinen teippaamalla vaikkapa puu- tai betonikuosilla sokkeli, sivut tai pelkät ovet.

Olemassa oleviin työpöytiin voidaan myös vaihtaa kannet ja istuinkalusteita verhoilla uudelleen. Uusissa hankinnoissa kannattaa hyödyntää laajaa kierrätyskalusteiden tarjontaa. Käytettynä on mahdollisuus löytää nykyään todella hyväkuntoisia julkitilakalusteita. Kiertotalousratkaisujen etuna on ekologisuuden lisäksi myös nopeus. Uusissa kalusteissa toimitusajat ovat usein pitkiä – vanhoja kalusteita hyödyntämällä sen sijaan tätä ongelmaa ei ole.

3. Toimiston akustiikka kuntoon – paranna työtilan äänimaailmaa

Akustiikan parantamiseen löytyy nykyään huomattava määrä erilaisia ratkaisuja. Työpöytiin kiinnitettävien ja jalallaan seisovien sermien lisäksi on erilaisia seinille asennettavia ja katosta roikotettavia vaihtoehtoja. Myös kalusteisiin integroituja tuotteita löytyy kuten akustoivia säilytyskalusteita. Tulostetuilla akustiikkalevyillä voidaan parantaa tilan akustiikkaa ja samalla tuoda persoonallista ilmettä tilaan.

4. Tunnelman luominen tilaan – hanki uniikki ilme tiloihin printeillä ja teippauksilla

Kun layout ja kalusteet on kunnossa, seinäpintojen uudistuksella saadaan helposti uniikkia ilmettä toimistoon. Erilaisia teippejä ja tapetteja sekä muita materiaaleja löytyy mittavasti. On myös mahdollista yhdistellä teippejä ja esimerkiksi erilaisia sistuspaneeleita tai rimoituksia, ja näin luoda sisustuksellisesti kiinnostavia kokonaisuuksia. Sisustuskalvoilla, kuten Coverstylillä, saadaan luotua sisustuksellista tunnelmaa kaikkiin toimiston pintoihin aina kalusteista seinä- ja ovipintoihin – erilaisia kuoseja (esimerkiksi puu, marmori tai kivi) löytyy satoja. Sisustuskalvoista löytyy myös tee-se-itse-versio, joten halutessaan voi asennuksen toimistolla hoitaa itsekin oman porukan voimin.

5. Erotu yksityiskohdilla – viimeistele tilan ilme opasteilla

Personoiduilla, tunnelmaan sopivilla opasteilla luodaan viimeistelty ilme tilaan. Samoin kuin muissakin pinnoissa, mahdollisuuksia opasteiden tyyleissä ja toteutustavoissa on rajattomasti. Jos halutaan näyttävyyttä, voidaan suosia esimerkiksi koko oven kokoisia teippauksia, mutta myös pienemmilläkin opasteilla on mahdollisuus tehdä kivoja, yrityksen brändin henkisiä teippauksia. Kun jokainen opaste ja viestipinta tiloissa aina ovelta wc-tilohin saakka on mietitty yhdenmukaiseksi, on lopputulema huoliteltu ja viimeistelty.

Olisiko siis nyt aika tuunata toimistot kuntoon?

Kaipaatko vielä lisää ideoita tilasuunnitteluun? Ei hätää, lisää vinkkejä ja ideoita löydät Riemun Pinterest-tililtä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: